skip to main content

GAMBARAN TINGKAT KEBUGARAN JASMANI MAHASISWA LAKI-LAKI FAKULTAS TEKNIK UNIVERSITAS DIPONEGORO

*Weildsrie Ewildsycraev R.  -  , Indonesia
Ari Udiyono  -  , Indonesia
Lintang Dian Saraswati  -  , Indonesia
Published: 2 Aug 2016.

Citation Format:
Abstract
Physical fitness is an important component that students need to follow the lecture. Similarly, the students of Faculty of Engineering, an engineering student requires optimal fitness in particular through the activities of lectures are more dense than the other faculties. Research in the School of Public Health Diponegoro University in 2013  found the 67.9% of the students had less fitness level (poor). The purpose of this study is to describe the factors associated with the level of physical fitness of male students of Faculty of Engineering, University of Diponegoro. This research is a descriptive study with cross sectional design. This research subject is a male student of the Faculty of Engineering of Diponegoro University who actively enrolled a total of 100 people. The sampling technique is simple random sampling. From the results of the study concluded that 72% of respondents had a physical fitness less category, 82% of respondents had a physical activity light weight category. Suggestions for students of the Faculty of Engineering is to do exercise at least 1 time a week. Suggestions for Undip engineering faculty will not provide practicum on holiday.
Fulltext View|Download
Keywords: Physical fitness, student, description

Article Metrics:

Article Info
Section: Epidemiologi dan Penyakit Tropik
Recent articles
HUBUNGAN PERSEPSI DAN KIE DENGAN KESEDIAAN MOP DI KECAMATAN PADURESO KABUPATEN KEBUMEN TRIWULAN I TAHUN 2016 HUBUNGAN BEBERAPA FAKTOR PADA WANITA PUS DENGAN KEIKUTSERTAAN KB SUNTIK DI DESA DUREN KECAMATAN SUMOWONO KABUPATEN SEMARANG FAKTOR-FAKTOR YANG BERHUBUNGAN DENGAN PRAKTIK MENGKONSUMSI SOPI (MINUMAN ALKOHOLTRADISIONAL) PADA REMAJA DI DESA TAWIRI KECAMATAN TELUK AMBON KOTA AMBON GAMBARAN SANITASI RUMAHTERKAIT DENGAN LEPTOSPIROSIS (STUDI DI KECAMATAN GAJAH MUNGKUR KOTA SEMARANG) FAKTOR-FAKTOR YANG BERHUBUNGAN DENGAN TERJADINYA SISA MAKANAN NARAPIDANA (Studi di Lembaga Pemasyarakatan Klas I Semarang) HUBUNGAN KEBERAGAMAN JENIS MAKANAN DAN KECUKUPAN GIZI DENGAN INDEKS MASSA TUBUH (IMT) PADA IBU MENYUSUI DI WILAYAH KERJA PUSKESMAS KEDUNGMUNDU KOTA SEMARANG TAHUN 2016 ANALISIS FAKTOR-FAKTOR YANG MEMPENGARUHI MOTIVASI KERJA PADA SATPAM UNIVERSITAS DIPONEGORO KAMPUS TEMBALANG ANALISIS IMPLEMENTASI CONTRACTOR SAFETY MANAGEMENT SYSTEM (CSMS) PADA TAHAP PERSIAPAN KERJA DI COCA COLA AMATIL INDONESIA (CCAI) SEMARANG PERBEDAAN KADAR HEMOGLOBIN (Hb) DALAM DARAH SEBELUM DAN SESUDAH KONSUMSI AIR KELAPA HIJAU (Green Coconut Water) PADA PEKERJA YANG TERPAPAR TIMBAL (Pb) DI KAROSERI X SEMARANG HUBUNGAN KADAR TIMBAL (Pb) UDARA DENGAN KADAR TIMBAL (Pb) DALAM DARAH PADA PEKERJA PENGECATAN INDUSTRI KAROSERI DI SEMARANG PENGETAHUAN DAN SIKAP MAHASISWA TENTANG UPAYA PENERAPAN KAWASAN TANPA ROKOK (KTR) DI FAKULTAS TEKNIK UNIVERSITAS DIPONEGORO SEMARANG FAKTOR-FAKTOR YANG BERHUBUNGAN DENGAN TINGKAT KEPATUHAN TENAGA KESEHATAN MELAKUKAN CUCI TANGAN (STUDI KASUS DI INSTALASI RAWAT INAP RAJAWALI RSUP DR. KARIADI SEMARANG) More recent articles

Last update:

No citation recorded.

Last update:

No citation recorded.